Dodaj do planów
Czas gotowania
2 godz.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
klasyczna sałatka ziemniaczana
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 11
Porcje:
Ziemniak - 6 szt.
Jajka - 5 szt.
Ogórek konserwowy - 7 szt.
Seler - 2 szt.
Cebula - 1 szt.
Majonez lekki - 6 łyżka
Musztarda - 3 łyżeczka
Ocet - 1 łyżka
Cukier - 1 łyżeczka
Sól - do smaku
Zmielony czarny pieprz - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
39г
🍚
Węglowodany
74г
🥩
Białko
27г
🔥
Kcal
Ugotuj i ostudź ziemniaki i jajka.
Oczyść i pokrój w plasterki lub półplasterki.
Obierz i posiekaj cebulę. Umyj i osusz łodygi selera i warzywa.
Pokrój je na małe kawałki. Ogórki kiszone pokroić w kostkę lub paski. Dla wygody możesz użyć krajarki do warzyw.
Przygotuj dressing. W małej misce wymieszaj majonez, musztardę, cukier, pieprz i ocet.
Dobrze wymieszaj i poczekaj, aż cukier się rozpuści. Wszystkie składniki włóż do dużej miski i polej je dressingiem.
Dobrze wymieszaj, dodaj sól i smak. W razie potrzeby dostosuj wypełnienie.
Sałatkę wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, aby smaki się przegryzły.
Podawać posypane czarnym pieprzem i udekorowane natką pietruszki lub koperkiem. Smacznego!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku