MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Czebureki z wołowiną

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

8 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Czebureki z wołowiną

Dodaj do planów


Czas gotowania

1 godz.

Porcje

8

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Czeburek z wołowiną

ЖирнеМ'ясне

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 12

Porcje:

1.

Mąka - 600 g

2.

Sól - 1 łyżeczka

3.

Cukier - 1 łyżeczka

4.

Ocet - 1 łyżeczka

5.

Olej słonecznikowy - 1 łyżka

6.

Woda - 250 ml

Dla nadzienia:

1.

Mielona wołowina tłusta - 800 g

2.

Czosnek - 2 ząbek

3.

Sól - do smaku

4.

Pieprz - do smaku

5.

Khmeli-suneli - do smaku

6.

Cebula - 1 szt.

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

27%

Tłuszcz

265г

🍚

51%

Węglowodany

495г

🥩

22%

Białko

209г

🔥

5173

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 8 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

W misce wymieszaj mąkę, sól, cukier, ocet, olej i ciepłą wodę. Zagnieść jednolite ciasto.

2

Krok 2

Zawiń go w plastikową folię i włóż do lodówki na 30 minut.

3

Krok 3

Ciasto podzielić na 8-12 kulek, w zależności od wielkości kulek, jakie chcemy uzyskać. Kulki spłaszczamy rękami, a następnie zwijamy każdą z nich wałkiem do cienkiego koła.

4

Krok 4

Na połowę koła ciasta nałóż farsz.

5

Krok 5

Zwilż krawędzie ciasta wodą, aby dobrze je uszczelnić.

6

Krok 6

Przykryj nadzienie drugą połówką i mocno dociśnij brzegi. Nadmiar ciasta odetnij nożem, aby nadać czeburekom ładny kształt.

7

Krok 7

Ponownie uszczelnij krawędzie czebureków widelcem. Należy zwrócić uwagę, aby były szczelnie zamknięte i aby podczas smażenia nie wyciekał sok z nadzienia.

8

Krok 8

Na dobrze rozgrzanej patelni z dużą ilością oleju smaż czeburki z obu stron na złoty kolor.

9

Krok 9

Smażymy je partiami, tak aby zbytnio się nie stykały. Gotowe czeburki układamy na ręcznikach papierowych, aby wchłonęły nadmiar oleju.

10

Krok 10

Zapraszamy na domowe czeburki z domową adżyką lub sosami na bazie jogurtu z ziołami lub czosnkiem.


Dla nadzienia:

1

Krok 1

W międzyczasie przygotuj nadzienie. Wołowinę mielimy w maszynce do mięsa lub używamy gotowego mięsa mielonego.

2

Krok 2

Cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa razem z czosnkiem, startym lub przeciśniętym przez praskę czosnkową.

3

Krok 3

Sól, pieprz i dodaj kminek. Dodaj zimną wodę i dobrze wymieszaj. Pozostawić na 10 minut w misce.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone