PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
1 Porcje
5.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
20 min.
Czas gotowania
40 min.
Porcje
1
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Roladki z ciasta francuskiego z mięsem
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Ciasto filo - 1 paczka
mięso mielone - 1 kg
Papryka - 1 łyżka
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbek
Porcje:
🥓
Tłuszcz
113г
🍚
Węglowodany
492г
🥩
Białko
30г
🔥
Kcal
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni
Cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, aż będzie przezroczysta.
Czosnek i papryczkę chili siekamy i dodajemy do cebuli. Smażymy jeszcze minutę.
Dodaj mięso mielone i smaż przez 5-7 minut lub do całkowitego ugotowania.
Dodaj wszystkie przyprawy i kontynuuj smażenie, aż mięso będzie miękkie. Niech farsz mięsny trochę ostygnie.
Bierzemy arkusz ciasta filo, wzdłuż jednego brzegu każdego paska ciasta rozprowadzamy łyżkę nadzienia mięsnego.
Zwiń paski ciasta filo i skręć je w kształcie ślimaków.
Ślimaki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ślimaki obficie posmaruj roztopionym masłem.
Piec ślimaki przez 20-30 minut lub do momentu uzyskania złotego koloru.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku