Dodaj do planów
Czas przygotowania
15 min.
Czas gotowania
15 min.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Kotleciki wieprzowe z serem Podstawowy przepis Żeńki
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 6
Porcje:
Twarożek 2% - 154 g
Wieprzowina - 259 g
Koperek - 5 g
Ghee - 6 g
Czosnek - do smaku
Marchewka - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
66г
🍚
Węglowodany
42г
🥩
Białko
77г
🔥
Kcal
Przygotuj mięso mielone z wieprzowiny.
Oddzielnie zmiel marchewkę, cebulę i czosnek.
Wlać posiekane warzywa do naczynia z mięsem mielonym, wymieszać.
Dodać masę serową i jajko, dokładnie wymieszać.
Formować kotlety, panierować w bułce tartej. Do panierowania możesz użyć pokruszonych płatków owsianych. Kotlety układamy na rozgrzanej patelni wysmarowanej ghee.
Smażymy z obu stron. Smażyć najlepiej na średnim ogniu, gdyż kotlety są bardzo delikatne.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku