Dodaj do planów
Czas przygotowania
15 min.
Czas gotowania
10 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Grillowane krewetki panierowane w oliwie z oliwek, maśle, czosnku i oregano.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 2
Porcje:
Krewetka - 10 kawałek
Suszone oregano
Porcje:
🥓
Tłuszcz
3г
🍚
Węglowodany
2г
🥩
Białko
34г
🔥
Kcal
Ostrym nożem przekrój krewetki na pół, tak aby mięso było odsłonięte w skorupce.
W małym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek i lekko podsmaż czosnek, aż zmięknie. Dodać masło i oregano. Podgrzewaj, aż masło się roztopi.
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnim ogniu i lekko naoliwij ruszt.
Połóż krewetki na tacy i obficie posmaruj mieszanką masła. Grilluj krewetki, aż będą lekko złociste.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku