Dodaj do planów
Czas przygotowania
20 min.
Czas gotowania
30 min.
Porcje
24
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Skórkę z masła, cukru i mąki przekłada się konfiturą malinową, a następnie posypuje płatkami owsianymi i orzechami włoskimi.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
brązowy cukier
Dżem malinowy
Płatki - 1 szklanka
Posiekane orzechy włoskie
Porcje:
🥓
Tłuszcz
14г
🍚
Węglowodany
139г
🥩
Białko
24г
🔥
Kcal
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
W średniej misce połącz masło, cukier biały, cukier brązowy, mąkę, proszek do pieczenia i sól; Dobrze wymieszać. Rozłóż 2/3 mieszanki na przygotowaną patelnię.
Rozsmaruj dżem na mieszance.
Połącz pozostałą mieszaninę z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi; posypać warstwą dżemu.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku