PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
6 Porcje
3.5
2
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
30 min.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ten wegański pudding ryżowy można łatwo przygotować w pojemniku i uzyskać pyszny bezglutenowy, bezmleczny i bez jajek deser. Ciesz się ciepłem lub schłodzonym.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Mleko migdałowe - 3 szklanka
ryż jaśminowy
Cukier granulowany
Ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
Sól - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
6г
🍚
Węglowodany
20г
🥩
Białko
3г
🔥
Kcal
Połącz mleko migdałowe, ryż, cukier i sól w wielofunkcyjnym szybkowarze (takim jak garnek błyskawiczny). Zamknąć i zabezpieczyć pokrywę. Wybierz wysokie ciśnienie zgodnie z instrukcjami producenta; ustaw timer na 18 minut. Odczekaj 10–15 minut, aż ciśnienie wzrośnie.
Zwolnić ciśnienie metodą naturalnego uwalniania, zgodnie z instrukcją producenta, na około 10 minut. Odblokuj i zdejmij pokrywę. Dodaj ekstrakt waniliowy. Podawać na ciepło lub schłodzone. Pudding ryżowy zgęstnieje po ostygnięciu.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku