
Czas przygotowania
30 min.
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!
Na iOS możesz użyć wbudowanego aparatu, na Androidzie musisz pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Kotlety rybne pieczone w piekarniku przypadną do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom.
Łącznie składników: 5
Porcje:
Ziarna czarnego pieprzu - 6 g
Suszony rozmaryn - 5 g
Świeży dorsz - 440 g
Jajka - do smaku
Cebula - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
14г
🍚
Węglowodany
17г
🥩
Białko
93г
🔥
Kcal
Rozmrozić filet z dorsza. Możesz samodzielnie przetworzyć dorsza w filety. Umyć z obu stron, osuszyć i natrzeć świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wyciśnij sok z połowy cytryny i dopraw rozmarynem. Pozostawić do marynowania na 10 minut.

Obierz cebulę. Umyj jajo kurze mydłem. Czarny pieprz zmiel w moździerzu.

Drobno posiekaj cebulę. Smażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor.

Przekręć dorsza na maszynce do mięsa z dużymi rusztami.

Do mięsa mielonego dodać cebulę, jajko, pozostały zmielony czarny pieprz. Mieszać Przewiń drugi raz na maszynce do mięsa z drobnym sitkiem.

Formuj kotleciki mokrymi rękami. Umieścić w naczyniu do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Gotuj przez 20 minut.

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku