MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Kotlety rybne z dorsza w piekarniku

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

6 Porcje

5.0

1

Kotlety rybne z dorsza w piekarniku

Czas przygotowania

30 min.

Czas gotowania

1 godz.

Porcje

6

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Kotlety rybne pieczone w piekarniku przypadną do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom.

Lista składników

Wszystkich składników: 5

Porcje:

1.

Ziarna czarnego pieprzu - 6 g

2.

Suszony rozmaryn - 5 g

3.

Świeży dorsz - 440 g

4.

Jajka - do smaku

5.

Cebula - do smaku

Fakty o wartościach odżywczych

Porcje:

🥓

11%

Tłuszcz

14г

🍚

14%

Węglowodany

17г

🥩

75%

Białko

93г

🔥

562

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego posiłku dla 6 porcji

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Rozmrozić filet z dorsza. Możesz samodzielnie przetworzyć dorsza w filety. Umyć z obu stron, osuszyć i natrzeć świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wyciśnij sok z połowy cytryny i dopraw rozmarynem. Pozostawić do marynowania na 10 minut.

Rozmrozić filet z dorsza. Możesz samodzielnie przetworzyć dorsza w filety. Umyć z obu stron, osuszyć i natrzeć świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wyciśnij sok z połowy cytryny i dopraw rozmarynem. Pozostawić do marynowania na 10 minut.
2

Krok 2

Obierz cebulę. Umyj jajo kurze mydłem. Czarny pieprz zmiel w moździerzu.

Obierz cebulę. Umyj jajo kurze mydłem. Czarny pieprz zmiel w moździerzu.
3

Krok 3

Drobno posiekaj cebulę. Smażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor.

Drobno posiekaj cebulę. Smażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor.
4

Krok 4

Przekręć dorsza na maszynce do mięsa z dużymi rusztami.

Przekręć dorsza na maszynce do mięsa z dużymi rusztami.
5

Krok 5

Do mięsa mielonego dodać cebulę, jajko, pozostały zmielony czarny pieprz. Mieszać Przewiń drugi raz na maszynce do mięsa z drobnym sitkiem.

Do mięsa mielonego dodać cebulę, jajko, pozostały zmielony czarny pieprz. Mieszać Przewiń drugi raz na maszynce do mięsa z drobnym sitkiem.
6

Krok 6

Formuj kotleciki mokrymi rękami. Umieścić w naczyniu do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Gotuj przez 20 minut.

Formuj kotleciki mokrymi rękami. Umieścić w naczyniu do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Gotuj przez 20 minut.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ryż z kurczakiem i warzywami na patelni

Дарина Сіліна

2362

Kcal

91

Białko

96

Tłuszcz

274

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone