PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
2 Porcje
5.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
15 min.
Porcje
2
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Domowy sos malinowy do naleśników lub naleśników można szybko i łatwo przygotować z 3 prostych składników. To świetny dodatek do stołu śniadaniowego!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Mrożone maliny - 1 szklanka
Ekstrakt waniliowy - do smaku
Cukier - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
1г
🍚
Węglowodany
137г
🥩
Białko
2г
🔥
Kcal
Połącz maliny, cukier i wanilię w rondlu o grubym dnie; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż sos będzie gęsty i gładki, około 15 minut.
Jeśli Ci się nie podobają, możesz usunąć nasiona na sitku. Ważne jest, aby zrobić to zanim sos zgęstnieje.
W razie potrzeby zamiast cukru można użyć stewii.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku