MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Lodowa ryba pieczona z bulgurem i sałatką warzywną

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Lodowa ryba pieczona z bulgurem i sałatką warzywną

Dodaj do planów


Czas przygotowania

5 godz.

Czas gotowania

1 godz. 30 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Ryba lodowa pieczona w piekarniku z warzywami świetnie komponuje się z pełnoziarnistym bulgurem. Szczególnie przydatne produkty dla osób prowadzących zdrowy tryb życia.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 7

Porcje:

1.

Ryba lodowa - 252 g

2.

Słodka czerwona papryka - 148 g

3.

Ziarna czarnego pieprzu - 2 g

4.

Suszony rozmaryn - 2 g

5.

rozmaryn - 12 g

6.

Sok limonkowy - 30 g

7.

Sok pomarańczowy - 30 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

10%

Tłuszcz

7г

🍚

24%

Węglowodany

17г

🥩

67%

Białko

48г

🔥

312

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Rozmroź mrożoną rybę lodową na środkowej półce lodówki, najlepiej przez noc.

Rozmroź mrożoną rybę lodową na środkowej półce lodówki, najlepiej przez noc.
2

Krok 2

Rano umyj i odetnij płetwy oraz głowę. Wypatroszony. Ponownie dokładnie spłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem. Przygotuj aromatyczny olejek. Aby to zrobić, zetrzyj przez noc skórkę z cytryny i pomarańczy i dodaj oliwę z oliwek.

Rano umyj i odetnij płetwy oraz głowę. Wypatroszony. Ponownie dokładnie spłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem. Przygotuj aromatyczny olejek. Aby to zrobić, zetrzyj przez noc skórkę z cytryny i pomarańczy i dodaj oliwę z oliwek.
3

Krok 3

Kaszę bulgur zalewamy sokiem z cytryny tak, aby całkowicie pokrył ziarno. Pozostawić do spęcznienia aż do podania. Gotowanie płatków zbożowych jest surowo zabronione. Jest pyszne bez gotowania.

Kaszę bulgur zalewamy sokiem z cytryny tak, aby całkowicie pokrył ziarno. Pozostawić do spęcznienia aż do podania. Gotowanie płatków zbożowych jest surowo zabronione. Jest pyszne bez gotowania.
4

Krok 4

Umyj warzywa i umieść je na ruszcie w piekarniku. Piec na grillu przez 20 minut lub do momentu, aż będzie wystarczająco miękki, aby usunąć skórę. Po zapachu rozpoznaję, kiedy jest gotowe. W międzyczasie posyp rybę pieprzem, skrop sokiem z limonki, polej aromatyczną oliwą i włóż do piekarnika razem z warzywami.

Umyj warzywa i umieść je na ruszcie w piekarniku. Piec na grillu przez 20 minut lub do momentu, aż będzie wystarczająco miękki, aby usunąć skórę. Po zapachu rozpoznaję, kiedy jest gotowe. W międzyczasie posyp rybę pieprzem, skrop sokiem z limonki, polej aromatyczną oliwą i włóż do piekarnika razem z warzywami.
5

Krok 5

Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Wszystko skrop świeżym sokiem z cytryny. Na talerzu ułóż gorącą rybę, kupę bulguru i ciepłą sałatkę warzywną. Natychmiast podawaj! Smacznego.

Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Wszystko skrop świeżym sokiem z cytryny. Na talerzu ułóż gorącą rybę, kupę bulguru i ciepłą sałatkę warzywną. Natychmiast podawaj! Smacznego.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Naleśniki cytrynowe

Дана

1876

Kcal

28

Białko

155

Tłuszcz

98

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone