PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
4 Porcje
5.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 godz.
Czas gotowania
1 godz. 30 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ryba lodowa pieczona w piekarniku z warzywami świetnie komponuje się z pełnoziarnistym bulgurem. Szczególnie przydatne produkty dla osób prowadzących zdrowy tryb życia.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 7
Porcje:
Ryba lodowa - 252 g
Słodka czerwona papryka - 148 g
Ziarna czarnego pieprzu - 2 g
Suszony rozmaryn - 2 g
rozmaryn - 12 g
Sok limonkowy - 30 g
Sok pomarańczowy - 30 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
7г
🍚
Węglowodany
17г
🥩
Białko
48г
🔥
Kcal
Rozmroź mrożoną rybę lodową na środkowej półce lodówki, najlepiej przez noc.
Rano umyj i odetnij płetwy oraz głowę. Wypatroszony. Ponownie dokładnie spłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem. Przygotuj aromatyczny olejek. Aby to zrobić, zetrzyj przez noc skórkę z cytryny i pomarańczy i dodaj oliwę z oliwek.
Kaszę bulgur zalewamy sokiem z cytryny tak, aby całkowicie pokrył ziarno. Pozostawić do spęcznienia aż do podania. Gotowanie płatków zbożowych jest surowo zabronione. Jest pyszne bez gotowania.
Umyj warzywa i umieść je na ruszcie w piekarniku. Piec na grillu przez 20 minut lub do momentu, aż będzie wystarczająco miękki, aby usunąć skórę. Po zapachu rozpoznaję, kiedy jest gotowe. W międzyczasie posyp rybę pieprzem, skrop sokiem z limonki, polej aromatyczną oliwą i włóż do piekarnika razem z warzywami.
Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Wszystko skrop świeżym sokiem z cytryny. Na talerzu ułóż gorącą rybę, kupę bulguru i ciepłą sałatkę warzywną. Natychmiast podawaj! Smacznego.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku