Dodaj do planów
Czas przygotowania
8 min.
Czas gotowania
15 min.
Porcje
2
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ta soczysta, ciepła sałatka pomoże Ci przygotować się na owocny dzień. Gotuje się bardzo szybko. Ma przyjemny kardamonowy smak, przypominający nieco smak cytryny z wyraźną nutą eukaliptusa i kamfory. Tę przyprawę można uznać za uniwersalną, przekonaj się sam!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
dynia piżmowa - 240 g
kiwi - 162 g
Kardamon - 0.3 szt.
Porcje:
🥓
Tłuszcz
2г
🍚
Węglowodany
43г
🥩
Białko
5г
🔥
Kcal
Świeżą dynię pokroić w kostkę. Rozgrzej piekarnik do 250 stopni. Ziarna kardamonu rozetrzyj w moździerzu, jeśli używasz całych.
Włóż dynię do nagrzanego piekarnika, aby ją upiec, zajmie to tylko 5-8 minut. Nawiguję po zapachu. Możesz sam określić, kiedy to wyjąć. Im mniej dynia jest ugotowana, tym więcej witamin zachowuje.
W międzyczasie obierz i pokrój kiwi, wymieszaj z upieczoną, gorącą dynią i dopraw kardamonem. Smacznego!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku