PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
1 Porcje
5.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Porcje
1
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Prosty i szybki deser ketonowy
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 2
Porcje:
Mrożone wiśnie - 40 g
Beluga zbladła - 50 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
8г
🍚
Węglowodany
4г
🥩
Białko
12г
🔥
Kcal
Poprosili mnie o opisanie, jak sama robię deser z mąki migdałowej i kwaśnej śmietany. Pismo: 1. odmierz 50 gramów mąki migdałowej (przepis wskazuje na migdały blanszowane, ponieważ w ogólnej bazie nie ma mąki migdałowej) patrz niskowęglowodanowa 2. osobno odmierz 80 gramów tłustej śmietany Do śmietany możesz dodać wanilinę, swój ulubiony słodzik. Weź piękny przezroczysty pojemnik. Mam fasetowane niskie szkło. I ułóż warstwami: najpierw mąka migdałowa, potem śmietana. Po kwaśnej śmietanie możesz dodać kilka różnych jagód dla smaku i piękna. I tak dalej, aż do samej góry. Ostatnią warstwę można również ozdobić jagodami. Zostaw na noc, aby dzięki kwaśnej śmietanie warstwa mąki stała się wilgotna i gęsta, przypominająca lekkie kruche ciasteczka.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku