Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
20 min.
Porcje
2
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Codzienna sałatka jest źródłem inspiracji w kuchni. Stosuj go ze względu na wysoką zawartość potasu, błonnika i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dlatego dodanie awokado do diety pomaga normalizować wagę, obniżać poziom cholesterolu i dostarczać organizmowi niezbędnych witamin i pierwiastków śladowych.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
dynia piżmowa - 138 g
olej sezamowy - 1 szt.
Awokado - do smaku
Sok cytrynowy - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
35г
🍚
Węglowodany
22г
🥩
Białko
4г
🔥
Kcal
Awokado przekrój wzdłuż. Ostrożnie wyjmuj z miseczek, aby ich nie uszkodzić. Drobno posiekaj miąższ.
Zetrzyj świeżą dynię na drobnej tarce. Mieszaj z|z| miąższ awokado.
Do sałatki wyciśnij sok z cytryny. Mieszać
Doprawiamy oliwą sezamową (może być oliwkowa). Mieszać Sałatkę podawaj w skorupkach awokado. Smacznego.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku