Dodaj do planów
Czas przygotowania
15 min.
Czas gotowania
10 min.
Porcje
3
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Zbilansowany smak mojej sałatki w okresie Wielkiego Postu stanowi pełnowartościowy posiłek. Sałatki owocowe są szczególnie dobre rano. Dodatek egzotycznych owoców wzbogaca dietę o nowe doznania. Na przykład mangostan jest bogaty w błonnik pokarmowy, wapń, potas, fosfor i żelazo, dlatego korzyści mangostanu dla organizmu ludzkiego są po prostu oczywiste. Nadaje sałatce przyjemny akcent. Uzbeckie migdały z rynku w łupinach są bogate w witaminy B i E, a także zawierają mangan, magnez, wapń, fosfor, cynk i żelazo, selen. Wspieraj swój organizm podczas postu!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
kiwi - 284 g
Grejpfrut - 262 g
Mango - 132 g
Mirinda - 80 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
3г
🍚
Węglowodany
68г
🥩
Białko
5г
🔥
Kcal
Obierz migdały ze skorupki. Posiekaj nożem.
Mangostan obierz i pokrój w plasterki.
Kiwi obierz i pokrój w kostkę.
Obierz grejpfruta, pokrój go na plasterki i usuń folię, rozbij rękami.
Jabłko obierz i pokrój w kostkę.
Wymieszaj wszystko. Odstaw na 5-15 minut i podawaj świeże. Smacznego.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku