Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
50 min.
Porcje
3
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Zapiekanka z twarogu z kaszą manną. Delikatne, przewiewne, lekkie i bardzo smaczne!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 7
Porcje:
Twarożek 4% - 275 g
Kasza manna - 25 g
Cukier granulowany - 22 g
Sztuczny miód - 4 g
brązowy ryż - ½ g
Masło - do smaku
jajko - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
103г
🍚
Węglowodany
47г
🥩
Białko
59г
🔥
Kcal
Przygotuj i zważ jedzenie. W razie potrzeby dodaj do przepisu suszone owoce.
W misce zmiel serek wiejski i jajko. Dodać cukier, sól i semolinę, wymieszać i odstawić na 20 minut. W tym momencie włącz piekarnik i rozgrzej go do 180°C.
Powstałą masę przekładamy do foremek wysmarowanych masłem. Ja używam metalowych foremek. Należy pamiętać, że podczas pieczenia masa lekko wzrośnie. Posypujemy wierzch brązowym cukrem.
Włóż foremki do piekarnika na 25-40 minut (w zależności od charakterystyki piekarnika i formy). Zapiekanka jest gotowa, gdy na wierzchu pojawi się jasnobrązowa skórka i przyjemny zapach gotowej zapiekanki. Pozostaw patelnię do lekkiego ostygnięcia, ale zacznij jeść, gdy zapiekanka jest jeszcze dobrze ciepła. Smacznego!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku