Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
2
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Wiele razy próbowałam zaprzyjaźnić się z naleśnikiem owsianym, ale nie wyszło. Nie przypadła mi do gustu konsystencja i smak płatków owsianych, choć płatki owsiane uwielbiam. Postanowiłam zrobić go z mąki z otrębów owsianych i dodałam mąki gryczanej, wyszło w sam raz!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 6
Porcje:
Otręby owsiane - 15 g
Granaty z mąki gryczanej - 15 g
Mleko 3,2% (pasteryzowane) - 80 g
Ziarna słonecznika - 4 g
Jajka - do smaku
Sól - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
16г
🍚
Węglowodany
22г
🥩
Białko
20г
🔥
Kcal
Wszystkie składniki wymieszać w misce: mąka z otrębów owsianych, mąka gryczana, jajko, mleko, sól, łyżeczka oleju.
Ubij wszystko trzepaczką.
Piec na suchej patelni. Po wylaniu ciasta na blachę posypujemy wierzch ziarnami i sezamem. Obróć naleśnik na drugą stronę, piecz, aż będzie gotowy.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku