MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Grzyby z orzechami włoskimi po gruzińsku

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwy

4 Porcje

5.0

1

Grzyby z orzechami włoskimi po gruzińsku

Czas gotowania

30 min.

Porcje

4

Trudność

Kategorie

  • Kurczak z grzybami

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Na iOS możesz użyć wbudowanego aparatu, na Androidzie musisz pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O przepisie

Pachnące i bardzo apetyczne na co dzień i na święta. Grzyby z gruzińskimi orzechami włoskimi okazują się niezwykłe i pikantne w smaku. Tym daniem z łatwością zachwycisz i zaskoczysz swoich gości. Cebula, czosnek, ocet i inne przyprawy nadają przystawce wyjątkowej pikanterii. I jest łatwe w przygotowaniu.

Lista składników

Łącznie składników: 8

Porcje:

1.

Orzechy włoskie - 100 g

2.

Mielona kolendra - do smaku

3.

Zmielony czerwony pieprz - do smaku

4.

Olej słonecznikowy - do smaku

5.

Białe grzyby - do smaku

6.

Czosnek - do smaku

7.

Cebula - do smaku

8.

Ocet stołowy 9% - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

62%

Tłuszcz

184г

🍚

25%

Węglowodany

73г

🥩

13%

Białko

38г

🔥

2116

Kcal

Dzienne wartości

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcje

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Jak zrobić grzyby z orzechami włoskimi? Najpierw przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Wybierz dowolne grzyby (ja wzięłam mrożone pieczarki), świeże wcześniej ugotuj, a zamrożone rozmroź w temperaturze pokojowej.

Jak zrobić grzyby z orzechami włoskimi? Najpierw przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Wybierz dowolne grzyby (ja wzięłam mrożone pieczarki), świeże wcześniej ugotuj, a zamrożone rozmroź w temperaturze pokojowej.
2

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej, włóż grzyby i sól, smaż, aż nadmiar wody odparuje.

Na patelni rozgrzej olej, włóż grzyby i sól, smaż, aż nadmiar wody odparuje.
3

Krok 3

Połóż grzyby na osobnym naczyniu.

Połóż grzyby na osobnym naczyniu.
4

Krok 4

Cebulę obierz, opłucz zimną wodą i pokrój na małe kawałki.

Cebulę obierz, opłucz zimną wodą i pokrój na małe kawałki.
5

Krok 5

Cebulę podsmaż na złoty kolor na patelni, na której smażyły ​​się grzyby.

Cebulę podsmaż na złoty kolor na patelni, na której smażyły ​​się grzyby.
6

Krok 6

Orzechy włoskie zmiel za pomocą blendera lub moździerza.

Orzechy włoskie zmiel za pomocą blendera lub moździerza.
7

Krok 7

Obierz czosnek i dodaj do orzechów.

Obierz czosnek i dodaj do orzechów.
8

Krok 8

Zmiel ponownie.

Zmiel ponownie.
9

Krok 9

Do grzybów dodać podsmażoną cebulę, orzechy włoskie i czosnek oraz dodać ocet z przyprawami. W Gruzji częściej używa się octu winnego lub jabłkowego, ale ja wziąłem zwykły ocet stołowy, 9%.

Do grzybów dodać podsmażoną cebulę, orzechy włoskie i czosnek oraz dodać ocet z przyprawami. W Gruzji częściej używa się octu winnego lub jabłkowego, ale ja wziąłem zwykły ocet stołowy, 9%.
10

Krok 10

Stopniowo wymieszaj wszystkie składniki, udekoruj zieleniną lub pestkami granatu według własnego uznania i podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego!

Stopniowo wymieszaj wszystkie składniki, udekoruj zieleniną lub pestkami granatu według własnego uznania i podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego!

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Wermiszel z kurczakiem i warzywami na patelni

Дарина Сіліна

1450

Kcal

38

Białko

77

Tłuszcz

151

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy kulinarne krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone