MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Kotlety drobiowe z nadzieniem grzybowym

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Średnia

8 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Kotlety drobiowe z nadzieniem grzybowym

Dodaj do planów


Czas przygotowania

40 min.

Czas gotowania

20 min.

Porcje

8

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Kotlety z kurczaka z nadzieniem grzybowym

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 18

Porcje:

1.

Filet z udka kurczaka - 500 g

2.

Filet z piersi kurczaka - 400 g

3.

Duża cebula - 1 szt.

4.

Czosnek - 2 ząbek

5.

jajko - 1 szt.

6.

chleb pszenny - 200 g

7.

mleko - 70 g

8.

Śmietana 20% (średnia zawartość tłuszczu) - 2 łyżka

9.

Bułka tarta - do smaku

10.

Zmielony czarny pieprz - do smaku

11.

Sól - do smaku

12.

Olej roślinny do smażenia - do smaku

13.

Suszone borowiki - 150 g

14.

Średnia żarówka - 1 szt.

15.

Mąka - 1 łyżka

16.

Suszone zioła - ½ łyżeczka

17.

Zmielony czarny pieprz - do smaku

18.

Sól - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

24%

Tłuszcz

185г

🍚

43%

Węglowodany

334г

🥩

33%

Białko

253г

🔥

4155

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 8 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Do przygotowania kotletów z kurczaka z nadzieniem grzybowym potrzebne jest dobre mięso mielone. Aby to zrobić, namocz kawałki białego chleba w mleku i wyciśnij. Posiekaj filety z ud i piersi, cebulę, czosnek i pieczywo. Do przygotowanego mięsa mielonego dodać jajko, śmietanę, sól i pieprz, wymieszać widelcem. Mięso mielone powinno być luźne.

2

Krok 2

Aby przygotować nadzienie grzybowe, suszone borowiki zalać wrzątkiem i pozostawić na 15 minut. Następnie odciśnij i drobno posiekaj. Posiekaj średnią cebulę. Smażyć grzyby i cebulę na patelni z olejem roślinnym przez 10 minut, mieszając. Na koniec doprawić solą i pieprzem, posypać ziołami. Niech lekko ostygnie.

3

Krok 3

Zwilżonymi w wodzie rękami weź kawałek mięsa mielonego i uformuj z niego płaski placek. Połóż 1 łyżeczkę na środku ciasta. nadzieniem grzybowym, złączyć brzegi placka i skleić. Kotlet obtaczamy w bułce tartej na talerzu. W ten sam sposób przygotuj resztę kotletów.

4

Krok 4

Rozgrzej olej roślinny na patelni z grubym dnem i smaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Następnie przykryj kotlety pokrywką, zmniejsz ogień i smaż przez kolejne 7 minut. Podawaj kotlety z dowolnym dodatkiem.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Klasyczne ragout z wieprzowiny: Spotkanie smaków i aromatów

Дана

3180

Kcal

151

Białko

239

Tłuszcz

129

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone