MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Daktyle z migdałami w białej czekoladzie

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

10 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Daktyle z migdałami w białej czekoladzie

Dodaj do planów


Czas przygotowania

10 min.

Czas gotowania

20 min.

Porcje

10

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Daktyle z migdałami w białej czekoladzie to gratka dla miłośników słodkości. Smak cukierków jest naprawdę słodki, więc nie będziesz w stanie zjeść więcej niż jedną lub dwie sztuki na raz. Najlepszym dodatkiem do tego deseru będzie filiżanka niesłodzonej herbaty lub kawy. Daktyle i migdały można przechowywać przez 3-5 dni, po prostu w pojemniku w temperaturze pokojowej. A jeśli chcesz dłużej przechowywać cukierki, lepiej włożyć je do lodówki.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 5

Porcje:

1.

Duże daty - 10 szt.

2.

Mokka z białej czekolady - 60 g

3.

Urbech z migdałów - ½ szklanka

4.

Cukier puder - 2 łyżka

5.

Olej kokosowy Nutiva o smaku maślanym - 1 łyżeczka

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

13%

Tłuszcz

65г

🍚

80%

Węglowodany

396г

🥩

7%

Białko

33г

🔥

2209

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 10 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Migdały wrzucić do rondla z wrzącą wodą i blanszować przez 3 minuty. Ułożyć na sicie, przepłukać zimną wodą i usunąć skórę. Osuszyć ręcznikiem papierowym i opiekać na suchej patelni przez 2 minuty.

2

Krok 2

Orzechy wsyp do szklanki blendera i zmiel na drobny okruszek w trybie „pulsacyjnym”. Odłóż około 1,5 łyżki. l. okruchy migdałów do podania, do reszty dodać cukier puder i zmiksować na pastę. W każdej dacie zrób nacięcie i usuń pestkę. Nafaszeruj daktyle pastą migdałową.

3

Krok 3

Rozpuść czekoladę i masło w kuchence mikrofalowej, włączając ją kilka razy na 10 sekund, mieszając pomiędzy kolejnymi źródłami ciepła.

4

Krok 4

Za pomocą wykałaczki zanurzamy daktyle w roztopionej czekoladzie. Połóż daktyle w czekoladzie na talerzu wyłożonym pergaminem. Natychmiast posyp daktyle w czekoladzie pokruszonymi migdałami. Włóż naczynie daktylowe do lodówki, aż czekolada całkowicie stwardnieje.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Klasyczne ragout z wieprzowiny: Spotkanie smaków i aromatów

Дана

3180

Kcal

151

Białko

239

Tłuszcz

129

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone