MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Sałatka z fasolą i koreańską marchewką

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

6 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Sałatka z fasolą i koreańską marchewką

Dodaj do planów


Czas przygotowania

5 min.

Czas gotowania

30 min.

Porcje

6

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Sałatkę z fasolą i koreańską marchewką można przygotować w zaledwie 5 minut. Idealnie sprawdzi się podczas pikników na łonie natury, a także w przypadku konieczności szybkiego nakarmienia gości lub domowników. Nie trzeba nic wcześniej przygotowywać, wystarczy posiekać składniki. Jako składnik mięsny możesz użyć dowolnej kiełbasy lub szynki, gotowanej lub wędzonej – nie ma to znaczenia. Będziesz potrzebować fasoli konserwowej, czerwonej, ale bez sosu pomidorowego. Przygotuj krakersy w domu lub kup gotowe. Do tej sałatki najlepiej pasuje żyto o smaku czosnkowym. Sałatka jest polana majonezem. Możesz dodać dowolne warzywa według własnego gustu.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 10

Porcje:

1.

Czerwona fasola konserwowa - 300 g

2.

Wędzona kiełbasa - 200 g

3.

Koreańskie marchewki - 200 g

4.

majonez - 80 g

5.

Koperek - 3 pęczek

6.

chleb żytni - 300 g

7.

Olej roślinny - 50 ml

8.

Czosnek - 2 ząbek

9.

Sól - do smaku

10.

Pieprz - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

32%

Tłuszcz

196г

🍚

54%

Węglowodany

337г

🥩

14%

Białko

89г

🔥

3383

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 6 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki na sałatkę z fasoli i koreańskiej marchewki. Marchewkę przełożyć na sito, aby odsączyć nadmiar płynu. Możesz przeciąć długą słomkę na pół.

2

Krok 2

Odcedź fasolę czerwoną z puszki, opłucz pod bieżącą wodą i poczekaj, aż płyn spłynie. W międzyczasie obierz kiełbasę i pokrój ją w cienkie, równe paski.

3

Krok 3

Chleb żytni pokroić w długie batony. Lepiej odciąć skórkę. Przełożyć chleb na blachę wyłożoną pergaminem i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180°C na około 10-11 minut.

4

Krok 4

W misce połącz wyciśnięty czosnek, olej roślinny, sól, pieprz i wymieszaj. Wyjmij krakersy, posmaruj je przygotowaną mieszanką i włóż do piekarnika na kolejne 12 minut. Fajny.

5

Krok 5

Odetnij twarde łodygi koperku, a liście posiekaj bardzo drobno (łodygi nie będą potrzebne). W salaterce połączyć fasolę, koreańską marchewkę, wędzoną kiełbasę, koperek, dodać majonez i wymieszać.

6

Krok 6

Do sałatki dodać grzanki żytnie o temperaturze pokojowej, wymieszać i podawać bezpośrednio zanim rozmokną. Można ozdobić zielonymi listkami.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Klasyczne ragout z wieprzowiny: Spotkanie smaków i aromatów

Дана

3180

Kcal

151

Białko

239

Tłuszcz

129

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone