PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
5 Porcje
4.0
2
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas gotowania
20 min.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ta prosta sałatka z białej kapusty jest lekka i bardzo ciekawa dzięki dodatkowi zielonego jabłka i awokado. Kapusta nadaje sałatce objętość i świeżość, jabłka i sok z cytryny - przyjemny słodko-kwaśny smak, a dojrzałe awokado - nuty orzechowe, delikatność i sytość. Spróbuj!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 8
Porcje:
Biała kapusta - 300 g
Jabłko - 130 g
Awokado - 170 g
Oliwa z oliwek Monini Classico Extra Vergine - 3 łyżka
Sól - do smaku
Papryka - do smaku
Zieleń - 1 pęczek
Sok cytrynowy - 2 łyżeczka
Porcje:
🥓
Tłuszcz
80г
🍚
Węglowodany
45г
🥩
Białko
11г
🔥
Kcal
Pokrój kapustę w cienkie plasterki. Obierz jabłko i usuń rdzeń. Usuń kamień z awokado.
Jabłko i awokado pokroić w cienkie plasterki tej samej wielkości. Kapustę przełóż do salaterki, posyp szczyptą soli i ugniataj rękoma, aż będzie bardziej miękka i soczysta.
Dodaj plasterki jabłka i awokado.
Skrop jabłko i awokado sokiem z cytryny. Sałatkę posmaruj oliwą z oliwek. Dodaj mielony pieprz i, jeśli to konieczne, trochę więcej soli.
Wszystko dobrze wymieszaj. Podawaj sałatkę coleslaw z awokado i jabłkiem w salaterce. W razie potrzeby można ozdobić świeżymi ziołami.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku