Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Smaczna, lekka i zdrowa sałatka
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Pierś indyka) - 400 g
Wytrawne białe wino - 50 ml
Ocet z białego wina - 2 łyżka
Pieprz czerwony - 1 szt.
Sałata lodowa - 500 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
3г
🍚
Węglowodany
12г
🥩
Białko
82г
🔥
Kcal
Indyka pokroić w paski i posypać solą i pieprzem.
Rozgrzej olej słonecznikowy na patelni na średnim ogniu i smaż indyka na złoty kolor, około 7-8 minut.
Zdejmij indyka z patelni i odłóż na bok.
Grubo posiekaj sałatę, paprykę i pomidory.
Na tę samą patelnię, na której smażono indyka, dodaj wino i zagotuj. Zmniejszamy ogień do minimum i odparowujemy przez 2 minuty.
Na patelnię dodaj śmietanę, sól łabędzią, ocet winny, musztardę i oliwę z oliwek i wymieszaj, aż masa będzie gładka. Dusić na małym ogniu przez 2 minuty.
W dużej misce wymieszaj sałatę, paprykę, pomidory i indyka. Dodać sos i wszystko dokładnie wymieszać.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku