Dodaj do planów
Czas przygotowania
1 godz.
Czas gotowania
1 godz. 5 min.
Porcje
7
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Twarożek wymieszaj ze 100 g kwaśnej śmietany i dwoma małymi jajkami, dodaj słodzik (stewia w kroplach), wanilinę i połowę porcji skrobi. Możesz wziąć niskotłuszczową masę twarogową. Dynię upiec wcześniej, odłożyć ją trochę do drugiej miski, dodać 2 małe jajka, ja mam kat. 2c, drugą połowę skrobi i kilka kropel słodzika, ubić skórkę pomarańczową. Mieszanki powinny mieć prawie tę samą konsystencję.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 6
Porcje:
Twarożek 5% - 250 g
Śmietana 15% (niskotłuszczowa) - 120 g
Wanilina - 5 g
Skrobia kukurydziana - 50 g
Dynia - 450 g
Sok pomarańczowy - 5 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
32г
🍚
Węglowodany
86г
🥩
Białko
53г
🔥
Kcal
Nasmarowane kroplą oleju ciasto wlewamy łyżką do formy, najpierw warstwę masy twarogowej, następnie masę dyniową i tak dalej aż do końca, na ostatnią łyżkę powinna znajdować się masa twarogowa.
Można wziąć okrągłą foremkę o średnicy 18-20 cm, ja takiej nie miałam.
Czy rysunek wykonujemy drewnianym szpikulcem, wykałaczką czy patykiem do sushi? od krawędzi do środka w trójkątach,
Piec w piekarniku przez 45 minut, ale ustawiamy piekarnik na 170 stopni. Następnie do jajka dodajemy resztę śmietany i wszystko ubijamy, powinniśmy uzyskać płynną masę,
Gotową zapiekankę wlać do gotowej zapiekanki i wstawić do piekarnika na kolejne 20 minut.Gdy będzie gotowe, otworzyć drzwiczki piekarnika i pozostawić do lekkiego ostygnięcia, aby nie osiadło.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku