Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Porcje
16
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Żurawinę i cukier moczy się w ginie przez sześć tygodni, tworząc świąteczny likier żurawinowy na okres świąteczny.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
Żurawina - 4 szklanka
Gin - 2 szklanka
Ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
Cukier - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
0г
🍚
Węglowodany
155г
🥩
Białko
4г
🔥
Kcal
Połącz żurawinę, cukier, gin i ekstrakt waniliowy w dużym, wysterylizowanym słoju z ciasno dopasowaną pokrywką. Odstawić w temperaturze pokojowej na 6 tygodni, wstrząsając co najmniej raz w tygodniu. Przelać mieszaninę przez sito i usunąć pozostałości stałe. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 miesięcy.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku