Dodaj do planów
Czas gotowania
20 min.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Ten domowy budyń, sporządzony z mleka, cukru, skrobi kukurydzianej, wanilii i masła, stanowi wspaniały deser. Nic nie zastąpi masła!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
Skrobia kukurydziana - 3 łyżka
Ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
Cukier - do smaku
Sól - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
0г
🍚
Węglowodany
139г
🥩
Białko
1г
🔥
Kcal
Podgrzej mleko w średnim rondlu na średnim ogniu, aż na krawędziach pojawią się bąbelki.
W małej misce wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól.
Stopniowo dodawaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól do gorącego mleka, mieszając, aż zgęstnieje na tyle, że pokryje grzbiet łyżki.
Zdejmij patelnię z ognia i dodaj wanilię i masło.
Rozłóż budyń równomiernie na 5 talerzach; schłodzić w lodówce przed podaniem.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku