Dodaj do planów
Czas przygotowania
20 min.
Czas gotowania
30 min.
Porcje
8
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Bardzo smaczne i zdrowe danie. Przygotowuje się go bardzo łatwo i szybko.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 2
Porcje:
Wątróbka z kurczaka - 500 g
Marchewka - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
32г
🍚
Węglowodany
10г
🥩
Białko
97г
🔥
Kcal
Cebulę pokroić w półpierścienie, marchewkę zetrzeć na dużej tarce. Cebulę podsmaż na oleju, dodaj marchewkę, smaż do miękkości.
Wątróbkę dobrze umyj, osusz ręcznikiem papierowym, przekrój na pół i lekko obsmaż ze wszystkich stron. Dodać sól i przyprawy do smaku. Dodaj smażoną cebulę i marchewkę do wątroby, 1 łyżka. łyżka masła od całkowitej kwoty. Dusić pod pokrywką przez 20 minut.
Przenieś wątrobę z|z| cebulę i marchewkę w czystym naczyniu, dodaj|dodaj| zmiękczone masło i ubić blenderem na gładką masę.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku