MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Kotlety domowe z kapustą

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwy

16 Porcje

5.0

1

Kotlety domowe z kapustą

Czas przygotowania

1 godz. 30 min.

Czas gotowania

45 min.

Porcje

16

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Na iOS możesz użyć wbudowanego aparatu, na Androidzie musisz pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O przepisie

Domowe kotlety z kapustą. Woda jest wskazana dwukrotnie w przepisie. To nie jest błąd. Pierwszy to mięso mielone ze względu na jego elastyczność, a drugi wylewa się na liść. Z liścia odparowuje woda, ale nie cała, dodatkowo kotlety oddają wodę i uzyskuje się także sos (dla tych, którzy to lubią). Prawie wszystko wyparowało, dlatego nie wliczałam sosu do końcowej wagi gotowego dania.

Lista składników

Łącznie składników: 10

Porcje:

1.

Mielona wieprzowina - 278 g

2.

Mąka pszenna premium - 30 g

3.

Mleko 3,2% (pasteryzowane) - 60 g

4.

Cebula - 1 szt.

5.

Czosnek - 2 szt.

6.

Biała kapusta - 1 szt.

7.

Woda - 110 ml

8.

Jajka - 1 szt.

9.

mleko - 200 g

10.

Chleb - 100 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

30%

Tłuszcz

70г

🍚

40%

Węglowodany

94г

🥩

30%

Białko

70г

🔥

1323

Kcal

Dzienne wartości

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 16 porcji

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Przełóż mięso, cebulę i czosnek przez maszynę do mięsa. Mięso jest dwa razy lepsze. Jako ostatni podajemy chleb namoczony w mleku. Kapustę kroimy siekaczem lub mieszamy, dodajemy wodę (pierwsza woda to 110 ml) i jajko - ubijamy na puree (kapusta nie przeszła przez maszynkę do mięsa, utknęła i nie przebiła się) w rozdrabniaczu bez wody). Sól, dodaj przyprawy i przyprawy według własnego uznania (przyprawy, których użyłem, nie znajdują się w bazie głównej, więc nie ma ich w składnikach). Zagniatamy mięso mielone i formujemy kotlety. Zrobiłem po około 150 g, wyszło 16 sztuk. Kładziemy na blachę i dodajemy około szklanki wody (druga woda to 250 ml)

2

Krok 2

Piec przez 30 minut w temperaturze 230-250°C. Wyłączamy piekarnik i mogą stać w piekarniku do studzenia jeszcze przez 15 minut (do dotarcia).

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Wermiszel z kurczakiem i warzywami na patelni

Дарина Сіліна

1450

Kcal

38

Białko

77

Tłuszcz

151

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy kulinarne krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone