MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Naleśniki na jajkach i mleku

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Naleśniki na jajkach i mleku

Dodaj do planów


Czas przygotowania

10 min.

Czas gotowania

59 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Naleśniki w kuchni rosyjskiej można przygotować niemal na każde święto i zawsze są obecne w codziennej diecie.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 6

Porcje:

1.

Mleko 3,2% (pasteryzowane) - 1 l

2.

Jajka - 4 szt.

3.

Mąka - 500 g

4.

Olej słonecznikowy - 2 łyżka

5.

Cukier - 1 łyżka

6.

Sól - 1 łyżeczka

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

13%

Tłuszcz

73г

🍚

70%

Węglowodany

397г

🥩

17%

Białko

96г

🔥

2621

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

W odpowiednim pojemniku wymieszaj mleko, jajka i majonez.

W odpowiednim pojemniku wymieszaj mleko, jajka i majonez.
2

Krok 2

Dodajemy mąkę i mieszamy, aż masa będzie jednolita i znikną grudki. Lepiej zrobić to za pomocą blendera z końcówką do ubijania.

Dodajemy mąkę i mieszamy, aż masa będzie jednolita i znikną grudki. Lepiej zrobić to za pomocą blendera z końcówką do ubijania.
3

Krok 3

Na rozgrzaną patelnię naleśnikową nakładamy rafinowany olej słonecznikowy i wylewając i równomiernie rozprowadzając naleśniki na patelni, smażymy naleśniki z obu stron, aż będą gotowe – na brązowo-słomkowy kolor.

Na rozgrzaną patelnię naleśnikową nakładamy rafinowany olej słonecznikowy i wylewając i równomiernie rozprowadzając naleśniki na patelni, smażymy naleśniki z obu stron, aż będą gotowe – na brązowo-słomkowy kolor.
4

Krok 4

Podawać na ciepło do stołu. Jak podawać naleśniki jako dodatek - śmietana, dżem, miód, ryazhanka, mleko, ser itp. Możesz także użyć mięsa mielonego, ale nie na zapusty.

Podawać na ciepło do stołu. Jak podawać naleśniki jako dodatek - śmietana, dżem, miód, ryazhanka, mleko, ser itp. Możesz także użyć mięsa mielonego, ale nie na zapusty.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone