MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Suflet z wątróbki indyka

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

2 Porcje

3.0

1

Dodaj do planów


Suflet z wątróbki indyka

Dodaj do planów


Czas przygotowania

1 godz. 40 min.

Czas gotowania

40 min.

Porcje

2

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Dzięki temu sufletowi każde śniadanie zamieni się w wakacje. Jakbyś szedł do eleganckiej restauracji. Jest więc niezwykle delikatny i przewiewny, z lekkim, nienasyconym smakiem tego produktu ubocznego. Magazyn pierwiastków śladowych i witamin. Dodatkowo suflet przygotowany według tego przepisu okazuje się bardzo soczysty! W porównaniu z ostrym, natrętnym smakiem zwykłej smażonej wątroby z cebulą, to danie Cię zachwyci. Czasami bardzo trudno jest osiągnąć odpowiedni poziom wysmażenia, gdy wątróbka jest już ugotowana, a mimo to zachowuje soczystość i delikatność. Tak więc ten suflet z wątróbki indyczej przygotowuje się w piekarniku w łaźni wodnej, więc ryzyko zepsucia potrawy jest minimalne. Danie to jest dietetyczne, ponieważ zawiera wyłącznie wątrobę, mleko i jajka. Do przygotowania sufletu wątrobianego nie jest potrzebna ani mąka, ani tłuszcz. W efekcie otrzymasz bardzo lekkie danie, które idealnie sprawdzi się w żywieniu dzieci oraz w żywieniu medycznym.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 6

Porcje:

1.

Indyk (wątroba) - 320 g

2.

Mleko 3,2% (pasteryzowane) - 64 g

3.

Ziarna czarnego pieprzu - 2 g

4.

Jajka - do smaku

5.

Sok cytrynowy - do smaku

6.

Włoskie zioła - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

42%

Tłuszcz

89г

🍚

16%

Węglowodany

34г

🥩

42%

Białko

90г

🔥

1343

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 2 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Oczyść wątrobę indyczą z filmów, otwórz drogi żółciowe. Zmyć. Moczyć w surowym mleku przez co najmniej 10 minut, a najlepiej 40 minut, tak jak ja.

Oczyść wątrobę indyczą z filmów, otwórz drogi żółciowe. Zmyć. Moczyć w surowym mleku przez co najmniej 10 minut, a najlepiej 40 minut, tak jak ja.
2

Krok 2

Wyjmij wątróbkę indyczą mleko i włóż do blendera w celu zmielenia. Wlej tutaj 64 ml świeżego mleka, włóż dwa żółtka. Białka w osobnym pojemniku i wyjmij do ostygnięcia.

Wyjmij wątróbkę indyczą mleko i włóż do blendera w celu zmielenia. Wlej tutaj 64 ml świeżego mleka, włóż dwa żółtka. Białka w osobnym pojemniku i wyjmij do ostygnięcia.
3

Krok 3

Wątróbkę indyczą zmielić, wymieszać z mlekiem i żółtkami.

Wątróbkę indyczą zmielić, wymieszać z mlekiem i żółtkami.
4

Krok 4

Dodać mielony czarny pieprz i suszone zioła prowansalskie (można użyć ulubionego zestawu przypraw).

Dodać mielony czarny pieprz i suszone zioła prowansalskie (można użyć ulubionego zestawu przypraw).
5

Krok 5

Białka ubić na mocną pianę. Aby to zrobić, ostudź je i dodaj|add| trochę soku z cytryny.

Białka ubić na mocną pianę. Aby to zrobić, ostudź je i dodaj|add| trochę soku z cytryny.
6

Krok 6

Do indyka ostrożnie dodać łyżkę białek i delikatnie wymieszać, aby masa była jasna.

Do indyka ostrożnie dodać łyżkę białek i delikatnie wymieszać, aby masa była jasna.
7

Krok 7

Rozgrzej piekarnik do maksimum. Suflet wlewamy do żaroodpornych foremek. Zamontuj żaroodporne naczynie ceramiczne, do którego wlej wrzącą wodę. W tej formie wyślij do pieczenia w piekarniku. Mój jest nagrzany do 300 stopni. Ale przykryłem górę folią, gdy tylko miałem brązową skórkę. Przy dobrym piecu piec w temperaturze 180 stopni.

Rozgrzej piekarnik do maksimum. Suflet wlewamy do żaroodpornych foremek. Zamontuj żaroodporne naczynie ceramiczne, do którego wlej wrzącą wodę. W tej formie wyślij do pieczenia w piekarniku. Mój jest nagrzany do 300 stopni. Ale przykryłem górę folią, gdy tylko miałem brązową skórkę. Przy dobrym piecu piec w temperaturze 180 stopni.
8

Krok 8

Czas zależy od ilości formularzy. Stopień gotowości możesz sprawdzić widelcem. Mam duże formy i przygotowanie zajęło mi prawie dwie godziny.

Czas zależy od ilości formularzy. Stopień gotowości możesz sprawdzić widelcem. Mam duże formy i przygotowanie zajęło mi prawie dwie godziny.
9

Krok 9

Gdy tylko suflet się podniesie, można zmniejszyć ogień i włączyć ogrzewanie dolne.

Gdy tylko suflet się podniesie, można zmniejszyć ogień i włączyć ogrzewanie dolne.
10

Krok 10

Suflet możesz też zostawić w piekarniku nagrzanym na niską temperaturę, jeśli planujesz zjeść go nie od razu, ale za kilka godzin. Podawać na gorąco! Idealne z zaznaczonym jabłkiem. Najlepsza przystawka. Smacznego!

Suflet możesz też zostawić w piekarniku nagrzanym na niską temperaturę, jeśli planujesz zjeść go nie od razu, ale za kilka godzin. Podawać na gorąco! Idealne z zaznaczonym jabłkiem. Najlepsza przystawka. Smacznego!

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Naleśniki cytrynowe

Дана

1876

Kcal

28

Białko

155

Tłuszcz

98

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone