Czas gotowania
1 godz. 15 min.
Porcje
4
Kuchnia
Europejska
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Wyobraź sobie: ciepły, wrześniowy dzień i masz ochotę na coś lekkiego i orzeźwiającego. Zapomnij o gazpacho, spróbuj tej niesamowitej zupy jabłkowej! Będzie prawdziwym odkryciem dla Twoich kubków smakowych i zapewni niezapomniane wrażenia.
Wszystkich składników: 10
Porcje:
Jabłko - 6 szt.
Biała żarówka - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbek
Ożywić - 3 kruż.
Masło - 1 łyżka
Sól - do smaku
biały pieprz - do smaku
Różowe ziarna pieprzu - do smaku
Mięta - do smaku
Krem 9% - 500 ml
Porcje:
🥓
Tłuszcz
65г
🍚
Węglowodany
177г
🥩
Białko
40г
🔥
Kcal
Weź dojrzałe jabłka, lekko nakłuj widelcem i wstaw do pieczenia w kuchence mikrofalowej lub piekarniku, aż staną się miękkie i delikatne. Następnie ostrożnie oczyść je z gniazd nasiennych, aby uzyskać czysty i aromatyczny miąższ.
Pokrój cebulę, czosnek i imbir, podsmaż. Wlej wodę, zagotuj, posól, popieprz.
Wymieszaj pieczony miąższ jabłkowy z prażonymi warzywami i aromatycznym bulionem, dodaj delikatną śmietankę i zmiksuj wszystko blenderem do uzyskania gładkiej, jedwabistej konsystencji. Ostudź i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Przed podaniem udekoruj różowym pieprzem i świeżą miętą.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku