Dodaj do planów
Czas gotowania
10 min.
Porcje
2
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Gorąca kanapka z serem i kiełbasą jest tym, czego potrzebujesz na obfite śniadanie. Zawiera wszystko, czego potrzebujesz, w podwójnym rozmiarze: dwa rodzaje kiełbas, sery twarde i topione, warzywa - według własnego uznania i odrobinę musztardy dla soczystości i pikantnego smaku. W razie potrzeby kiełbasę szynkową można zastąpić dowolnym pieczonym mięsem lub rybą. A jeśli nie masz chleba tostowego, możesz użyć zwykłego, cienko pokrojonego bochenka. Jeśli wolisz produkty pełnoziarniste, możesz skorzystać z tej opcji. Najważniejsze, że każdy zjadł smaczny posiłek.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 8
Porcje:
Plasterki gotowanej kiełbasy - 4 szt.
Pieczone warzywa - do smaku
Plasterki surowej wędzonej kiełbasy serwat - 4 szt.
Plasterki sera - 4 szt.
Musztarda czarna (francuska) - 1 łyżka
Plasterki sera przetworzonego - 4 szt.
Chleb kanapkowy - 4 szt.
Pomidor, pokrojony - 4 szt.
Porcje:
🥓
Tłuszcz
223г
🍚
Węglowodany
158г
🥩
Białko
176г
🔥
Kcal
Posmaruj musztardą wszystkie kawałki chleba z jednej strony. Połóż cały ser na dwóch kawałkach.
Na pozostały chleb połóż całą kiełbasę, warzywa i pomidory. Dociśnij chlebem i serem.
Powstałą kanapkę ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na 7 minut.
Następnie posyp tartym serem i włóż pod grill na kolejne kilka minut, aby skórka się zarumieniła.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku