MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Zupa z indyka z kaszą i warzywami

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Średnia

4 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Zupa z indyka z kaszą i warzywami

Dodaj do planów


Czas przygotowania

3 godz.

Czas gotowania

50 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Gęsta i treściwa zupa z indyka z kaszą i warzywami to najlepsza propozycja na pełnowartościowy lunch lub kolację. Zasada przygotowania smacznej i zdrowej zupy jest prosta: weź dużo warzyw, trochę zbóż i dietetycznego mięsa - i już masz na stole wspaniałe, domowe pierwsze danie. Do naszej zupy wybraliśmy filet z indyka i kaszę jęczmienną, ale możesz wymyślić własną wersję. Na przykład spróbuj użyć komosy ryżowej i kurczaka, ryżu i ryb lub kaszy bulgur i wołowiny. Swoją drogą ciekawa i bardzo pożywna będzie również opcja wegetariańska ze smażonym tofu i soczewicą. Tylko w tym przypadku dodaj więcej przypraw - aby uzyskać jasny smak.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 17

Porcje:

1.

bulion - 1.2 l

2.

Nuggetsy z indyka Slivushki Vyazanka - 450 g

3.

Jęczmień perłowy - ½ szklanka

4.

szpinak - 100 g

5.

Rolada maki z cukinii - 1 szt.

6.

Słodka czerwona papryka - 1 szt.

7.

Pomidor - 2 szt.

8.

Cebula cebulowa - 1 szt.

9.

Marchewka - 1 szt.

10.

Seler - 1 szt.

11.

Czosnek - 2 ząbek

12.

Oliwa z oliwek - do smaku

13.

Słodka papryka - 1 łyżeczka

14.

Bazylia lub pietruszka - 1 łyżeczka

15.

Śmietana 20% (średnia zawartość tłuszczu) - do smaku

16.

Sól - do smaku

17.

Świeżo zmielony czarny pieprz - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

37%

Tłuszcz

207г

🍚

46%

Węglowodany

259г

🥩

18%

Białko

101г

🔥

3308

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Kaszę perłową namoczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 3 godziny.

2

Krok 2

Obierz i posiekaj czosnek. Filet z indyka pokroić w 1 cm kostkę i włożyć do miski. Dodać czosnek, paprykę, sól i pieprz, zalać 1 łyżką. l. oliwę z oliwek i dobrze wymieszaj. Pozostawić do marynowania na 30 minut.

3

Krok 3

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę.

4

Krok 4

W rondlu na średnim ogniu rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek. Dodać cebulę, marchewkę i seler i smażyć, mieszając, przez 5 minut. Dodaj cukinię i pomidory i kontynuuj smażenie przez kolejne 3-4 minuty. Wlać bulion, dodać pęczak i suszoną bazylię i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj zupę na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jęczmień będzie miękki, około 25 minut.

5

Krok 5

Dodaj kostki indyka do zupy i gotuj przez kolejne 5-7 minut. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szpinak. Gotuj przez 3 minuty. i zdejmij patelnię z ognia.

6

Krok 6

Zupę rozlewamy do miseczek, dodajemy pesto lub śmietanę.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone