Czas gotowania
30 min.
Porcje
10
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Kozinaki z sezamem
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Medalion wieprzowy - 250 g
Prażone nasiona sezamu - 250 g
Cukier - 50 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
152г
🍚
Węglowodany
115г
🥩
Białko
85г
🔥
Kcal
W rondlu wymieszaj miód i cukier, postaw na małym ogniu i gotuj przez 10-12 minut.
Smażyć nasiona sezamu na suchej, rozgrzanej patelni, ciągle mieszając, aż do złotego koloru, 1–2 minuty. Do mieszanki miodu dodaj nasiona sezamu i wymieszaj.
Lekko zwilż wodą duży arkusz pergaminu. Powstałą mieszaninę wylać łyżką, wygładzić powierzchnię i ostudzić. Kozinaki pokroić w równe kwadraty lub romby i oddzielić od pergaminu.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku