Czas gotowania
2 godz. 30 min.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Czekoladowy budyń z semoliny
Wszystkich składników: 5
Porcje:
mleko - 500 ml
Cukier granulowany - 100 g
Czekolada mleczna - 75 g
Masło 60% - 25 g
Kasza manna - 100 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
61г
🍚
Węglowodany
232г
🥩
Białko
32г
🔥
Kcal
Zagotuj mleko. Dodać cukier, masło i połamaną na kawałki czekoladę. Gotuj, mieszając, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Dodać semolinę, wymieszać i smażyć 2 minuty. Zdjąć z ognia.
Zwilż formę zimną wodą. Wlać powstałą mieszaninę i włożyć do lodówki na 2 godziny.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku