MealWings

Artykuły

Kontakt

Diet

NEW

Jak roztopić czekoladę

Maksym

@lekting

Trudność: Łatwa

1 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Jak roztopić czekoladę

Dodaj do planów


Czas gotowania

15 min.

Porcje

1

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Czekolada roztopiona w kąpieli wodnej jest dobrą bazą do fondue lub kremu. To najprostszy, domowy sposób na rozpuszczenie czekolady. Jeśli chcesz robić czekoladki, to nie jest dla ciebie.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 1

Porcje:

1.

Czekolada mleczna - 100 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

37%

Tłuszcz

36г

🍚

56%

Węglowodany

54г

🥩

7%

Białko

7г

🔥

550

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 1 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Czekoladę połóż na ciężkiej desce do krojenia i bardzo drobno posiekaj. Kawałki czekolady włóż do żaroodpornej miski.

2

Krok 2

Miskę z czekoladą włóż do garnka z gorącą wodą. Stawiamy na małym ogniu (woda nie powinna za bardzo się zagotować). Mieszaj drewnianą szpatułką aż do całkowitego rozpuszczenia, 2–3 minuty.

3

Krok 3

Miskę z czekoladą włóż do miski wypełnionej lodem. Mieszaj, aż czekolada ostygnie do temperatury ciała. Jest to optymalna temperatura do pracy z roztopioną czekoladą.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ragout wołowy z papryką w glinianym garnku: bogaty smak i aromat

Эмилия

2320

Kcal

121

Białko

173

Tłuszcz

93

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone