Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Zupa dyniowa z kluskami
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 7
Porcje:
Puree z dyni - 1 kg
Sól - do smaku
mleko - 1 l
Cukier - 1 łyżeczka
Masło - 100 g
jajko - 1 szt.
Słodkie Chipsy Ziemniaczane - 1 kg
Porcje:
🥓
Tłuszcz
513г
🍚
Węglowodany
695г
🥩
Białko
85г
🔥
Kcal
Umyj dynię, usuń skórę i nasiona. Miąższ pokroić na kawałki. Włóż do rondelka i zalej wodą tak, aby tylko przykryła dynię. Dodaj sól i gotuj, aż dynia będzie miękka.
Obierz ziemniaki i zetrzyj je na drobnej tarce lub posiekaj w robocie kuchennym. Ściskać. Dodaj jajko i sól. Uformuj małe knedle.
Dynię rozgnieć na puree i zagotuj. Dodać kluski i gotować 10 minut. Dodać masło, cukier i gorące mleko. Mieszamy i przelewamy na talerze.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku