Dodaj do planów
Czas przygotowania
20 min.
Czas gotowania
10 min.
Porcje
2
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Szybko i łatwo. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, gdy po pracy jest mało czasu.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 5
Porcje:
Chleb pszeniczny - 63 g
Twarożek 5% - 78 g
Ziarna czarnego pieprzu - 2 g
Zielona cebula - do smaku
Jajka - 1 szt.
Porcje:
🥓
Tłuszcz
6г
🍚
Węglowodany
38г
🥩
Białko
22г
🔥
Kcal
Zważ ser.
Dodaj jajko.
Drobno posiekaj warzywa, dodaj do mieszanki.
Drobno posiekaj ser. Można mieć mniej, ale lubię jak jest dużo i się rozciąga)
Czosnek rozgniatamy, sól i pieprz do smaku.
Dobrze wymieszaj mieszaninę.
Odetnij dwie warstwy bułki pszennej, złóż ją na całej szerokości warstwy, krótszy bok powinien być na tyle szeroki, aby złożona bułka zmieściła się w blaszce. Ja biorę taką bułkę, z moich obserwacji wynika, że jest gęstsza niż zwykła pita i mniej się rwie niż chleb pita.
Rozłóż mieszaninę w jednej warstwie cienką warstwą.
Przykrywamy drugą i zwijamy rulon.
Smażyć z obu stron na małym ogniu pod przykryciem na złoty kolor, aby ser się roztopił.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku