Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
1 godz. 30 min.
Porcje
15
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Zupa grochowa z bulionem z kurczaka. Z Chikenem.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Zielony groszek - 407 g
Smażony kurczak - 225 g
bulion z kurczaka - 2000 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
38г
🍚
Węglowodany
40г
🥩
Białko
119г
🔥
Kcal
Ponieważ nie moczyłam groszku osobno przez noc, ugotowałam go razem z bulionem. Najpierw zalałam groszek wodą i odstawiłam na pół godziny. Następnie gotowałam około godziny, po każdym zagotowaniu dodając zimną wodę. Za godzinę groszek był gotowy. W tym samym czasie podsmażyłam cebulę i marchewkę.
Rosół. Włóż kurczaka do zimnej wody i postaw na dużym ogniu. Po drodze usunąłem piankę. Doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień do najniższego poziomu i gotowałem na małym ogniu przez godzinę. Następnie wyjęłam kurczaka, oddzieliłam mięso od kości i wrzuciłam je z powrotem do bulionu, posoliłam i zagotowałam.
Po ugotowaniu bulionu dodałam ziemniaki i ugotowany groszek i pozostawiłam do zagotowania. Po zagotowaniu dodać środek smażący, zagotować i pozostawić na średnim ogniu na wolnym ogniu przez 5 minut. Zupa grochowa jest gotowa! Smacznego!!!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku