MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Granatowy syrop

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwy

24 Porcje

5.0

1

Granatowy syrop

Czas przygotowania

5 min.

Czas gotowania

1 godz.

Porcje

24

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Na iOS możesz użyć wbudowanego aparatu, na Androidzie musisz pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O przepisie

Melasa z granatów to syrop stosowany w kuchni Bliskiego Wschodu. Ma jasnoczerwony kolor, a jego słodko-kwaśny smak dobrze komponuje się z wieloma składnikami. Łatwo jest go również wykonać w domu.

Lista składników

Łącznie składników: 3

Porcje:

1.

Sok z granata - 4 szkl.

2.

Cukier - 2 szkl.

3.

Sok cytrynowy - 1 szkl.

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

0%

Tłuszcz

0г

🍚

99%

Węglowodany

582г

🥩

1%

Białko

5г

🔥

2384

Kcal

Dzienne wartości

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 24 porcje

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Zagotuj sok z granatów, cukier i sok z cytryny w rondlu na średnim ogniu. Gdy cukier się rozpuści, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż sok zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, czyli około 1 godziny. W miarę gęstnienia melasę należy często mieszać, aby zapobiec jej spaleniu. Gdy melasa będzie gotowa, ostudź ją do temperatury pokojowej, następnie przelej do szklanego pojemnika i przechowuj w lodówce.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Wermiszel z kurczakiem i warzywami na patelni

Дарина Сіліна

1450

Kcal

38

Białko

77

Tłuszcz

151

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy kulinarne krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone