MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Batoniki Butterfinger

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwy

16 Porcje

5.0

1

Batoniki Butterfinger

Czas przygotowania

10 min.

Czas gotowania

12 min.

Porcje

16

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Na iOS możesz użyć wbudowanego aparatu, na Androidzie musisz pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O przepisie

To jest bar deserowy. Przepis dostałam od znajomej. Są bogate..ale smaczne!

Lista składników

Łącznie składników: 5

Porcje:

1.

brązowy cukier - 1 szkl.

2.

Margaryna - 1 szkl.

3.

Płatki - 4 szkl.

4.

Półsłodka czekolada - 2 szkl.

5.

Masło orzechowe

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

23%

Tłuszcz

341г

🍚

69%

Węglowodany

1009г

🥩

8%

Białko

112г

🔥

7090

Kcal

Dzienne wartości

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 16 porcji

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).

2

Krok 2

W średniej misce wymieszaj brązowy cukier, biały cukier, stopioną margarynę i płatki owsiane, aż dobrze się wymieszają. Wymieszaj kawałki czekolady. Wciśnij mieszaninę na patelnię o wymiarach 9 x 9 cali.

3

Krok 3

Piec przez 12 do 15 minut w nagrzanym piekarniku. Na wierzch batoników posmaruj masłem orzechowym i pozostaw do ostygnięcia, aż masa stwardnieje. Pokrój w kwadraty i podawaj.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Wermiszel z kurczakiem i warzywami na patelni

Дарина Сіліна

1450

Kcal

38

Białko

77

Tłuszcz

151

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy kulinarne krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone