PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
8 Porcje
4.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz. 15 min.
Porcje
8
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Zapiekanka z twarogu z wiśniami, posypana kawałkami czekolady (ciasto z dodatkiem kakao). Łatwe w przygotowaniu.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 7
Porcje:
Twaróg 9% (pogrubiony) - 500 g
Cukier granulowany - 80 g
Mrożone wiśnie - 180 g
Mąka pszenna premium - 60 g
Kakao w proszku - 1 szt.
Masło chłopskie niesolone 72,5% - 40 g
Cukier granulowany - 20 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
78г
🍚
Węglowodany
176г
🥩
Białko
95г
🔥
Kcal
Wstępnie rozmroź wiśnie i usuń pestki.
Twarożek wymieszać z jajkami i cukrem. Zrób francuską koszulę i wlej masę twarogową do formy.
Połóż wiśnie na wierzchu.
Mąkę wymieszać z kakao i cukrem.
Zimne masło zetrzeć na drobnej tarce, stale obtaczając je w mące. Rozłóż kawałki czekolady na wiśniach.
Piec w temperaturze 180° przez 35-40 minut. Następnie pozwól zapiekance ostygnąć na patelni.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku