PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
6 Porcje
5.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
15 min.
Czas gotowania
15 min.
Porcje
6
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Te francusko-kanadyjskie kluski z syropem klonowym (grands-peres au sirop d'erable) to klasyczna i deserowa wariacja na temat tradycyjnych klusek.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 6
Porcje:
Margaryna
syrop klonowy - 1 szklanka
Cukier - do smaku
Proszek do pieczenia - do smaku
Sól - do smaku
mleko - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
4г
🍚
Węglowodany
259г
🥩
Białko
3г
🔥
Kcal
W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Wcieraj margarynę, aż masa będzie grudkowata. Dodajemy mleko i mieszamy, aż powstanie gładkie ciasto.
Połącz syrop klonowy i wodę w dużym rondlu, postaw na średnim ogniu i zagotuj. Ciasto na kluski nabieramy łyżką do lodów i ostrożnie zanurzamy we wrzącym syropie. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż kluski będą ugotowane, ale nie lepkie, a syrop zgęstnieje, 10 do 15 minut.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku