MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Pierogi z kanadyjskim syropem klonowym

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

6 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Pierogi z kanadyjskim syropem klonowym

Dodaj do planów


Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

15 min.

Porcje

6

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Te francusko-kanadyjskie kluski z syropem klonowym (grands-peres au sirop d'erable) to klasyczna i deserowa wariacja na temat tradycyjnych klusek.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 6

Porcje:

1.

Margaryna

2.

syrop klonowy - 1 szklanka

3.

Cukier - do smaku

4.

Proszek do pieczenia - do smaku

5.

Sól - do smaku

6.

mleko - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

2%

Tłuszcz

4г

🍚

97%

Węglowodany

259г

🥩

1%

Białko

3г

🔥

1061

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 6 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Wcieraj margarynę, aż masa będzie grudkowata. Dodajemy mleko i mieszamy, aż powstanie gładkie ciasto.

2

Krok 2

Połącz syrop klonowy i wodę w dużym rondlu, postaw na średnim ogniu i zagotuj. Ciasto na kluski nabieramy łyżką do lodów i ostrożnie zanurzamy we wrzącym syropie. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż kluski będą ugotowane, ale nie lepkie, a syrop zgęstnieje, 10 do 15 minut.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone