MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Kawior z buraków

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

2.0

1

Dodaj do planów


Kawior z buraków

Dodaj do planów


Czas gotowania

1 godz.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Kawior z buraków to nie tylko bardzo zdrowe danie, ale także doskonale wpisujące się na świąteczny stół. Proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 6

Porcje:

1.

Uzbeckie złote rodzynki - 50 g

2.

Orzech włoski - 17 g

3.

Cukier granulowany - 1 szt.

4.

Ziarna czarnego pieprzu - ½ szt.

5.

Cebula - do smaku

6.

Buraczany - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

13%

Tłuszcz

12г

🍚

80%

Węglowodany

74г

🥩

8%

Białko

7г

🔥

421

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Najpierw oczyść, umyj i pokrój średnią cebulę w kostkę. Na głęboką patelnię wlać odrobinę oleju. Wybierz rodzaj oleju według własnego uznania. Miałem nierafinowany olej słonecznikowy. Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią przygotowaną cebulę. Smaż cebulę na złoty kolor.

Najpierw oczyść, umyj i pokrój średnią cebulę w kostkę. Na głęboką patelnię wlać odrobinę oleju. Wybierz rodzaj oleju według własnego uznania. Miałem nierafinowany olej słonecznikowy. Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią przygotowaną cebulę. Smaż cebulę na złoty kolor.
2

Krok 2

Podczas smażenia cebuli obierz buraki. Umyjmy się I posiekaj słomką. Polecam kroić nożem lub używać koreańskiej tarki do marchwi.

Podczas smażenia cebuli obierz buraki. Umyjmy się I posiekaj słomką. Polecam kroić nożem lub używać koreańskiej tarki do marchwi.
3

Krok 3

Do cebuli na patelni dodajemy pokrojone buraki. Mieszamy. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu we własnym sosie, od czasu do czasu mieszając. Gdy buraki będą już w połowie gotowe, dodaj sól, cukier, mielony czarny pieprz, rodzynki, orzechy włoskie, sok z cytryny i ocet. Możesz dodać coś: sok z cytryny lub ocet. Gotuj, aż będzie gotowy. Na kilka minut przed wyłączeniem dodaj drobno posiekany czosnek. Wszystko dobrze wymieszaj. Wyłącz kuchenkę i pozwól jej zaparzyć.

Do cebuli na patelni dodajemy pokrojone buraki. Mieszamy. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu we własnym sosie, od czasu do czasu mieszając. Gdy buraki będą już w połowie gotowe, dodaj sól, cukier, mielony czarny pieprz, rodzynki, orzechy włoskie, sok z cytryny i ocet. Możesz dodać coś: sok z cytryny lub ocet. Gotuj, aż będzie gotowy. Na kilka minut przed wyłączeniem dodaj drobno posiekany czosnek. Wszystko dobrze wymieszaj. Wyłącz kuchenkę i pozwól jej zaparzyć.
4

Krok 4

Kawior z buraków można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kawior z buraków udekorowany świeżą zieleniną będzie wspaniałą ozdobą świątecznego stołu. A niezwykły smak mile zaskoczy Twoich gości. Smacznego!

Kawior z buraków można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kawior z buraków udekorowany świeżą zieleniną będzie wspaniałą ozdobą świątecznego stołu. A niezwykły smak mile zaskoczy Twoich gości. Smacznego!

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Naleśniki cytrynowe

Дана

1876

Kcal

28

Białko

155

Tłuszcz

98

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone