Dodaj do planów
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
10 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Suflet twarożkowo-jabłkowy z cynamonem
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 7
Porcje:
Twarożek 0% (niskotłuszczowy) - 240 g
Mleko 3,2% (pasteryzowane) - 150 g
Jadalna żelatyna - 10 g
Cynamon - 1 g
Mleko skondensowane bez cukru - 240 g
Sztuczny miód - 1 g
Cukier granulowany - 20 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
23г
🍚
Węglowodany
54г
🥩
Białko
68г
🔥
Kcal
Twarożek, żelatyna, mus jabłkowy z przyprawą do strudla, mleko, cynamon, wanilia.
Twarożek, mus jabłkowy w misce miksującej
Rozpuść żelatynę w gorącym mleku (zgodnie z instrukcją)
W razie potrzeby dodaj słodzik do mieszanki
Ubij blenderem
Przelać do foremek i wstawić do lodówki do stężenia.
150g.×2 szt., 160g., 200g.
Można podawać z jagodami.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku