Dodaj do planów
Czas gotowania
10 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Zrób ten budyń od podstaw, korzystając z prostych składników ze spiżarni, a już nigdy nie będziesz chciał kupować puddingu w pudełku. To proste i jakie pyszne!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 4
Porcje:
Skrobia kukurydziana - 3 łyżka
Ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
Cukier - do smaku
Sól - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
0г
🍚
Węglowodany
139г
🥩
Białko
1г
🔥
Kcal
Wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól w 2-litrowym rondlu. Powoli wlewaj mleko i doprowadzaj do wrzenia. Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje. Gotuj przez kolejne 2-3 minuty. Dodaj wanilię.
Gorący budyń wlewamy do pucharków deserowych lub foremek umytych zimną wodą. Schładzaj do twardości, co najmniej 2 godziny. W razie potrzeby wyjmij z formy i podawaj.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku