
Czas gotowania
30 min.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!
Na iOS możesz użyć wbudowanego aparatu, na Androidzie musisz pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Klasyczna zupa z łososia sockeye z ryżem, marchewką, ziemniakami, zieloną cebulką i koperkiem.
Łącznie składników: 4
Porcje:
Czerwony łosoś - 578 g
Koperek - 26 g
Ryż - do smaku
Marchewka - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
50г
🍚
Węglowodany
87г
🥩
Białko
126г
🔥
Kcal
Oczyszczamy łososia skarpetkowego i kroimy go w steki. Pierwsze steki z głowy i ogonów z dwóch ryb napełnij wodą i podpal. Modlę się o wodę, gdy zaczyna wrzeć.

Umyj ryż

Obieranie marchewek

Obieranie ziemniaków

Gdy bulion z rybą się zagotuje i ryba będzie już prawie gotowa, wyjąć rybę na talerz, aby ostygła. Dodaj ryż do bulionu. Marchewkę i ziemniaki pokroić i dodać do bulionu, gdy ryż się zagotuje. W tym czasie ryba ostygnie i będzie można ją uwolnić od kości i płetw. Gdy ziemniaki i marchewka będą już prawie gotowe, włóż rybę z powrotem na patelnię. Umyj warzywa, posiekaj i dodaj do zupy (zapomniałem zrobić zdjęcie wszystkiego oprócz posiekanej zieleniny). Zupa jest gotowa.

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku