MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Zupa rybna z nerki

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwy

5 Porcje

4.0

1

Zupa rybna z nerki

Czas gotowania

30 min.

Porcje

5

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!

Na iOS możesz użyć wbudowanego aparatu, na Androidzie musisz pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O przepisie

Klasyczna zupa z łososia sockeye z ryżem, marchewką, ziemniakami, zieloną cebulką i koperkiem.

Lista składników

Łącznie składników: 4

Porcje:

1.

Czerwony łosoś - 578 g

2.

Koperek - 26 g

3.

Ryż - do smaku

4.

Marchewka - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

19%

Tłuszcz

50г

🍚

33%

Węglowodany

87г

🥩

48%

Białko

126г

🔥

1293

Kcal

Dzienne wartości

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 5 porcji

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Oczyszczamy łososia skarpetkowego i kroimy go w steki. Pierwsze steki z głowy i ogonów z dwóch ryb napełnij wodą i podpal. Modlę się o wodę, gdy zaczyna wrzeć.

Oczyszczamy łososia skarpetkowego i kroimy go w steki. Pierwsze steki z głowy i ogonów z dwóch ryb napełnij wodą i podpal. Modlę się o wodę, gdy zaczyna wrzeć.
2

Krok 2

Umyj ryż

Umyj ryż
3

Krok 3

Obieranie marchewek

Obieranie marchewek
4

Krok 4

Obieranie ziemniaków

Obieranie ziemniaków
5

Krok 5

Gdy bulion z rybą się zagotuje i ryba będzie już prawie gotowa, wyjąć rybę na talerz, aby ostygła. Dodaj ryż do bulionu. Marchewkę i ziemniaki pokroić i dodać do bulionu, gdy ryż się zagotuje. W tym czasie ryba ostygnie i będzie można ją uwolnić od kości i płetw. Gdy ziemniaki i marchewka będą już prawie gotowe, włóż rybę z powrotem na patelnię. Umyj warzywa, posiekaj i dodaj do zupy (zapomniałem zrobić zdjęcie wszystkiego oprócz posiekanej zieleniny). Zupa jest gotowa.

Gdy bulion z rybą się zagotuje i ryba będzie już prawie gotowa, wyjąć rybę na talerz, aby ostygła. Dodaj ryż do bulionu. Marchewkę i ziemniaki pokroić i dodać do bulionu, gdy ryż się zagotuje. W tym czasie ryba ostygnie i będzie można ją uwolnić od kości i płetw. Gdy ziemniaki i marchewka będą już prawie gotowe, włóż rybę z powrotem na patelnię. Umyj warzywa, posiekaj i dodaj do zupy (zapomniałem zrobić zdjęcie wszystkiego oprócz posiekanej zieleniny). Zupa jest gotowa.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Wermiszel z kurczakiem i warzywami na patelni

Дарина Сіліна

1450

Kcal

38

Białko

77

Tłuszcz

151

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy kulinarne krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone