MealWings

Artykuły

Diet

NEW

Najłagodniejszy na świecie czekoladowy biszkopt - japoński biszkopt

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

1 Porcje

0.0

Najłagodniejszy na świecie czekoladowy biszkopt - japoński biszkopt

Porcje

1

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdziesz na tę stronę!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Nierealistycznie zwiewny biszkopt - japoński biszkopt. Gotuję cały czas, wychodzi idealnie.

Lista składników

Wszystkich składników: 7

Porcje:

1.

Jajka - 3 szt.

2.

Mąka - 50 g

3.

Kakao - 15 g

4.

mleko - 80 ml

5.

Olej roślinny 2 łyżki. l. - 40 ml

6.

Cukier - 65 g

7.

Sól - do smaku

Fakty o wartościach odżywczych

Porcje:

🥓

29%

Tłuszcz

59г

🍚

56%

Węglowodany

112г

🥩

15%

Białko

30г

🔥

1108

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego posiłku dla 1 porcji

Kroki przygotowania

1

Krok 1

Przygotuj naczynie do pieczenia jak w przepisie wideo. Oddziel białka od żółtek.

2

Krok 2

Rozgrzej olej w rondlu na małym ogniu. Olej powinien być lekko ciepły. Do masła dodać mąkę z kakao (przez sito) i sól. Następnie żółtka. Mieszać. Dodać mleko w 2 porcjach. Mieszaj, aby nie było grudek.

3

Krok 3

Białka ubić na puszystą pianę. Dodajemy cukier w 3 porcjach, za każdym razem dobrze ubijając. Dodaj 2 łyżki białek do masy czekoladowej i mieszaj od dołu do góry. Następnie do białek dodać całą masę czekoladową. Mieszaj od dołu do góry. Wlać do formy. Formę przekładamy do drugiej miski i zalewamy 1-2 palce gorącą wodą. Piec 1 godzinę w temperaturze 150 stopni na dolnej półce.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ryż z kurczakiem i warzywami na patelni

Дарина Сіліна

2362

Kcal

91

Białko

96

Tłuszcz

274

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone