MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Krem z gotowanego mleka skondensowanego i śmietany

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

8 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Krem z gotowanego mleka skondensowanego i śmietany

Dodaj do planów


Czas gotowania

40 min.

Porcje

8

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Gęsty, dobrze trzyma swój kształt, do ciast i innych deserów! Krem z gotowanego skondensowanego mleka i kwaśnej śmietany jest lekki i przewiewny, nie rozpływa się, doskonale aplikuje się go z rękawa cukierniczego. Ma karmelowy smak i przyjemną kwaskowatość. Jest bardzo proste w przygotowaniu i prawie każdemu udaje się za pierwszym razem.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 2

Porcje:

1.

Gotowane mleko skondensowane - 350 g

2.

Zagęszczacz - 10 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

12%

Tłuszcz

30г

🍚

78%

Węglowodany

194г

🥩

10%

Białko

25г

🔥

1148

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 8 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Jak zrobić śmietanę z gotowanego skondensowanego mleka i kwaśnej śmietany na ciasto? Bardzo prosta. Najpierw przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Wybierz świeżą śmietanę, o dużej zawartości tłuszczu (najlepiej co najmniej 25%), wtedy śmietana będzie lepiej ubijana, gęsta i stabilna. Jeśli chcesz, do śmietanki możesz dodać także cukier wanilinowy lub cukier waniliowy. Jeśli wybrana kwaśna śmietana okaże się kwaśna, możesz dodać trochę cukru, w zależności od upodobań.

Jak zrobić śmietanę z gotowanego skondensowanego mleka i kwaśnej śmietany na ciasto? Bardzo prosta. Najpierw przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Wybierz świeżą śmietanę, o dużej zawartości tłuszczu (najlepiej co najmniej 25%), wtedy śmietana będzie lepiej ubijana, gęsta i stabilna. Jeśli chcesz, do śmietanki możesz dodać także cukier wanilinowy lub cukier waniliowy. Jeśli wybrana kwaśna śmietana okaże się kwaśna, możesz dodać trochę cukru, w zależności od upodobań.
2

Krok 2

Najpierw wyłóż śmietanę na gazę na 20-30 minut, aby nadmiar serwatki spłynął i śmietana zgęstniała.

Najpierw wyłóż śmietanę na gazę na 20-30 minut, aby nadmiar serwatki spłynął i śmietana zgęstniała.
3

Krok 3

Ubij śmietanę mikserem lub ubij na puszystą masę, ubijaj krótko, nie zapominaj, że jeśli ubijesz ją za mocno, śmietana może zamienić się w masło.

Ubij śmietanę mikserem lub ubij na puszystą masę, ubijaj krótko, nie zapominaj, że jeśli ubijesz ją za mocno, śmietana może zamienić się w masło.
4

Krok 4

Dodaj jedną łyżkę przegotowanego skondensowanego mleka do śmietany i ubijaj, aż będzie gładka.

Dodaj jedną łyżkę przegotowanego skondensowanego mleka do śmietany i ubijaj, aż będzie gładka.
5

Krok 5

Następnie stopniowo dodawaj do śmietanki resztę skondensowanego mleka i ubijaj, aż znikną grudki skondensowanego mleka.

Następnie stopniowo dodawaj do śmietanki resztę skondensowanego mleka i ubijaj, aż znikną grudki skondensowanego mleka.
6

Krok 6

Do śmietany dodaj zagęstnik do śmietany lub kwaśnej śmietany, dzięki któremu krem ​​lepiej i dłużej zachowa swój kształt. Jeżeli śmietana jest bardzo tłusta i gęsta, można w razie potrzeby pominąć zagęstnik.

Do śmietany dodaj zagęstnik do śmietany lub kwaśnej śmietany, dzięki któremu krem ​​lepiej i dłużej zachowa swój kształt. Jeżeli śmietana jest bardzo tłusta i gęsta, można w razie potrzeby pominąć zagęstnik.
7

Krok 7

Śmietanę dobrze ubijaj przez 1-2 minuty, krem ​​będzie gotowy, gdy tylko przestanie się rozpływać w misce. Następnie włóż śmietanę i zagotowane mleko skondensowane do lodówki na 20-30 minut.

Śmietanę dobrze ubijaj przez 1-2 minuty, krem ​​będzie gotowy, gdy tylko przestanie się rozpływać w misce. Następnie włóż śmietanę i zagotowane mleko skondensowane do lodówki na 20-30 minut.
8

Krok 8

Gotowym kremem można bezpiecznie polewać ciasta i wypieki, dekorować ciasto, a także przygotować z niego różne wyroby cukiernicze. Miłego gotowania!

Gotowym kremem można bezpiecznie polewać ciasta i wypieki, dekorować ciasto, a także przygotować z niego różne wyroby cukiernicze. Miłego gotowania!

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone