MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Roladki z papieru ryżowego na deser

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Roladki z papieru ryżowego na deser

Dodaj do planów


Czas gotowania

30 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Słodkie bułeczki z papieru ryżowego to deser inspirowany kuchnią azjatycką, który warto podziwiać. Bułki są przygotowywane znacznie prościej niż zwykłe naleśniki z nadzieniem i wyglądają bardzo nietypowo. Deser z papieru ryżowego nadziewanego jabłkami i marchewką z sosem czekoladowym przypadnie do gustu zarówno miłośnikom słodyczy, jak i osobom dbającym o sylwetkę, ale kochającym słodycze. Ci, którzy lubią zaczynać dzień od niezwykłego, smacznego, zdrowego i pięknego śniadania, również docenią tę bułkę. Przygotowanie deseru w domu jest łatwe. Co więcej, nie musisz robić samego papieru ryżowego w domu. Wystarczy go kupić i przygotować, postępując zgodnie z najprostszymi instrukcjami zawartymi w przepisie.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 8

Porcje:

1.

Papier ryżowy - 12 szt.

2.

Jabłko - 2 szt.

3.

Marchewka - 1 szt.

4.

Cytrynowy - 1 szt.

5.

Piernikowa Tula - 2 szt.

6.

Świeża mięta - 30 g

7.

Cukier puder - 1 łyżeczka

8.

Sos czekoladowy - do smaku

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

2%

Tłuszcz

11г

🍚

91%

Węglowodany

616г

🥩

7%

Białko

47г

🔥

2754

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Obierz jabłka i marchewkę. Jabłka pokroić w cienkie paski, skropić sokiem z cytryny, posypać skórką. Usuń liście mięty z łodyg; łodygi nie będą potrzebne.

2

Krok 2

Marchew zetrzyj na grubej tarce i posyp cukrem pudrem, ostrożnie wymieszaj z jabłkami i miętą.

3

Krok 3

Piernik pokruszyć - niech okruszki będą dość duże.

4

Krok 4

Zanurz papier ryżowy w ciepłej wodzie i połóż na desce. Jabłka z marchewką i miętą ułożyć w rzędzie na najbliższym brzegu, posypać piernikiem, zwinąć w ciasny rulon, zawijając wolne brzegi. W ten sam sposób uformuj pozostałe roladki. Podawać od razu z sosem czekoladowym.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone