MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Suflet bez pieczenia z żelatyną i śmietaną

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Suflet bez pieczenia z żelatyną i śmietaną

Dodaj do planów


Czas gotowania

8 godz.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Piękny, niesamowicie pyszny deser na każdy gust i każdą kieszeń! Suflet bez pieczenia z żelatyną i kwaśną śmietaną ozdobi święto i zachwyci rodzinę w dni powszednie. Ten prosty i niedrogi deser można przygotować z różnymi dodatkami, uzyskując za każdym razem nowy smak. Dzieci będą szczególnie zadowolone z tego przysmaku.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 5

Porcje:

1.

Truskawka - 40 g

2.

Czarna porzeczka - 40 g

3.

żelatyna - 25 g

4.

Kakao w proszku - 1 łyżka

5.

Cukier waniliowy - 1 łyżka

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

5%

Tłuszcz

3г

🍚

47%

Węglowodany

26г

🥩

47%

Białko

26г

🔥

238

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Jak zrobić suflet bez pieczenia z żelatyną i kwaśną śmietaną? Bardzo prosta! Na początek przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Można użyć śmietany o dowolnej zawartości tłuszczu, ale niezbyt wodnistej.Nadzienia sufletowe można przygotować z szerokiej gamy jagód i owoców. Mam 4 rodzaje sufletu: waniliowy, kakaowy, truskawkowy i puree z czarnej porzeczki.

Jak zrobić suflet bez pieczenia z żelatyną i kwaśną śmietaną? Bardzo prosta! Na początek przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Można użyć śmietany o dowolnej zawartości tłuszczu, ale niezbyt wodnistej.Nadzienia sufletowe można przygotować z szerokiej gamy jagód i owoców. Mam 4 rodzaje sufletu: waniliowy, kakaowy, truskawkowy i puree z czarnej porzeczki.
2

Krok 2

Jak zrobić puree jagodowe? Aby to zrobić, wlej świeże lub mrożone jagody do rondla. Wlać 2 łyżki. l. woda. Rondelek postaw na małym ogniu i zagotuj jego zawartość. Gotuj przez 3-5 minut, aż jagody zmiękną. Następnie przetrzyj puree przez sito, odcinając nasiona. To puree można przygotować wcześniej lub zastąpić gotową, domową lub kupioną w sklepie konfiturą lub dżemem.

Jak zrobić puree jagodowe? Aby to zrobić, wlej świeże lub mrożone jagody do rondla. Wlać 2 łyżki. l. woda. Rondelek postaw na małym ogniu i zagotuj jego zawartość. Gotuj przez 3-5 minut, aż jagody zmiękną. Następnie przetrzyj puree przez sito, odcinając nasiona. To puree można przygotować wcześniej lub zastąpić gotową, domową lub kupioną w sklepie konfiturą lub dżemem.
3

Krok 3

Wlać cukier do śmietany, wymieszać i pozostawić do całkowitego rozpuszczenia kryształów na 10 minut.

Wlać cukier do śmietany, wymieszać i pozostawić do całkowitego rozpuszczenia kryształów na 10 minut.
4

Krok 4

Namoczyć żelatynę w 100 ml wody pitnej. Następnie mieszając rozpuścić na małym ogniu lub w kuchence mikrofalowej aż do całkowitego rozpuszczenia. Ale nie gotuj tego.

Namoczyć żelatynę w 100 ml wody pitnej. Następnie mieszając rozpuścić na małym ogniu lub w kuchence mikrofalowej aż do całkowitego rozpuszczenia. Ale nie gotuj tego.
5

Krok 5

Podziel mieszaninę śmietany na 4 równe części. Do jednej części śmietany dodać cukier waniliowy, do drugiej kakao, do trzeciej puree truskawkowe, a do czwartej puree z czarnej porzeczki. Gorącą żelatynę również podziel na 4 równe części. Mieszając szybko i stale, cienkim strumieniem wlewaj każdy kawałek żelatyny do mieszanki śmietanowej.

Podziel mieszaninę śmietany na 4 równe części. Do jednej części śmietany dodać cukier waniliowy, do drugiej kakao, do trzeciej puree truskawkowe, a do czwartej puree z czarnej porzeczki. Gorącą żelatynę również podziel na 4 równe części. Mieszając szybko i stale, cienkim strumieniem wlewaj każdy kawałek żelatyny do mieszanki śmietanowej.
6

Krok 6

Wlać mieszaninę śmietany do formy lub miski i wstawić do lodówki na 4 godziny, aż całkowicie stwardnieje. Lepiej jest pracować z każdą częścią masy śmietanowej osobno i po dodaniu żelatyny natychmiast wlać ją do foremek, ponieważ masa szybko twardnieje.

Wlać mieszaninę śmietany do formy lub miski i wstawić do lodówki na 4 godziny, aż całkowicie stwardnieje. Lepiej jest pracować z każdą częścią masy śmietanowej osobno i po dodaniu żelatyny natychmiast wlać ją do foremek, ponieważ masa szybko twardnieje.
7

Krok 7

Przed podaniem odwrócić suflet na spodek. Udekoruj deser jagodami i miętą i podawaj. Smacznego!

Przed podaniem odwrócić suflet na spodek. Udekoruj deser jagodami i miętą i podawaj. Smacznego!

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone